077-3982706    info@xarmac.nl    www.xarmac.nl         Wij zijn op dit moment gesloten.  
 

BACKUP MONITORING

Het maken van backups is uitermate belangrijk voor zowel Uw bedrijf als bij Uw thuis. Immers eigen gemaakte bestanden zoals dokumenten, afbeeldingen enzovoort gaan veelal definitief verloren krijgen bij bijvoorbeeld diefstal of het defect gaan van Uw apparatuur.

In veel gevallen (bij het defect gaan van apparatuur) is het mogelijk om via onze partner, Norman, data terug te halen van defecte apparatuur. Onze ervaring leert dat dit meestal erg kostbaar is. Daarom is voorkomen beter dan genezen.

MAAK REGELMATIG BACKUPS EN CONTROLEER DE LOG BESTANDEN

Het backuppen kan gebeuren op vele manieren. Enkele van deze manieren zijn:
  • Online Backup (in de Cloud), hierbij gebruikt U opslag op het internet. Hiervoor betaalt U een bepaald bedrag. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van de hoeveelheid data die U wilt opslaan;
  • Offline Backup, gebruik van eigen media zoals externe harde schijven, NAS oplossingen, optische schijven, tapes en usb sticks.
Zowel Online Backup als Offline Backup hebben voor- en nadelen. Een nadeel van Online Backup is dat de prijs per gigabyte redelijk hoog is en dat het een abbonnementsmodel is. Een voordeel is dat de data op een andere locatie gemaakt wordt. Voor Offline Backup zijn de kosten per gigabyte laag en eenmalig. Echter als nadeel is dat de backup media meestal langs de te backuppen computer/server ligt en daar blijft liggen. Bij een eventuele brand/inbraak gaat de backup in dit geval ook verloren. Laat U door ons voorlichten over de mogelijkheden en de voor- en nadelen van verschillende methodes voor de backup.

Veel van deze backup methodes gebeuren automatisch op door U gekozen tijdstippen. Echter blijkt in de praktijk dat er vaak vergeten wordt om het resultaat van de backup processen te controleren. Is wel alles goed gegaan? Wij kunnen door middel van een e-mail van de backup software dit voor U controleren en analyseren. Wij geven dan aan U door als er iets mis is.

Iets wat wij echter niet voor U kunnen doen op afstand is het verwisselen van de media indien U gebruik maakt van roulerende media. U dient zelf hiervoor een externe harde schijf per dag aan te schaffen en deze handmatig te verwisselen.

Wilt U meer informatie over wat er zoal mogelijk is neem dan contact op met backup@xarmac.nl.


 


De genoemde prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten tenzij anders vermeld. De prijzen zijn geldig zolang de voorraad strekt. Typefouten voorbehouden. Afbeeldingen kunnen verschillen met de werkelijkheid. Op al onze aanbiedingen zijn van toepassing onze leverings- en betalingsvoorwaarden gedeponeerd bij de kamer van koophandel te Venlo Handelsregister nr. 12028694. De produkten blijven het eigendom van Xarmac Systems BV totdat de factuur compleet voldaan is.Copyright © 1991 - 2024 Xarmac Systems BV - Alle rechten voorhouden.